Lite knåpat...

eller ok, lite och lite var kanske en underdrift. Har fått för mig att jag skall jobba av lite tyger som har blivit liggande. Och eftersom det går mot höst och barnen vill ha pyjamaser till hösten/vintern så vad passar då bättre än lite pyjamassömnad. Först ut i tyghögen var de gröna flodhästarna som jag faktiskt inte sytt någonting alls i ännu. Men nu är tygbiten t o m helt slut. Använde upp hela tyget och det resulterade i en varsin pyjamas till barnen samt ett gäng kalsonger (det går alltid åt). Till pyjamaserna hade jag också sådan tur att den svarta mudd jag hade hemma räckte precis. Eller rättare sagt, jag lyckades anpassa mina muddar så att det lyckades räcka. Riktigt nöjd med dagens "aktiviteter" är jag. Och nej, det är inte ett tecken på att jag börjar gå in i depressionen igen (för de som tidigare har trott att sömnaden är en orsak) utan det här rär ren syglädje det handlar om. Jag syr bara när jag själv verkligen vill och har lust. Nåväl, lite bilder skall ni få också:


Ser kanske lite rörigt ut på bilden, men, men så får det bli. Pyjamaserna är sydda i stl 92, 104 & 116. Byxorna var ett tidigare oprövat mönster som dock har legat färdigt sedan länge. Dock tyckte jag att byxorna såg stora ut och när äldsta sonen lite snabbt fick prova fick jag det bekräftat också. Så jag har gjort om stl 86-110 till stl 92-116 i stället. Alltså bara ändrat några siffor på mönstret ;-). Gällande tröjorna så är det också en ny variant. Eller ursprunget är mina gamla hederliga mönster, men även där har jag gjort en massa ändringar. De är numera smalare, men lite längre vilket jag tycker är betydligt snyggare. Så jag har klottrat om lite på de gamla mönstrena där också med andra ord.För att göra slut på ALLT tyg och då menar jag verkligen allt, så blev det lite kalsonger också. Minstingen börjar ju vara riktigt intresserad av att sluta med blöja, så där blev det 4 nya par i stl 98, dock har de fått kompletteras med lite svart strechjersey. Mysigt OCH snyggt! Äldsta sonen blev det ett par nya kalsonger till i stl 110/116 och mellankillen fick också ett par i stl 104. Just nu är det allmän oreda i kalsonglådan då ingen vet vems kalsonger som är vems så därför hade jag tänkt ta ett nytt grepp för att få ordning där. Dessa kommer få ligga lite på vänt, till en massa andra kalsonger också är färdiga.

Lite "sista-minuten-panik"...

råder det här hemma nu. Alla kläder inför helgens hantverksmarknad vid Svintuna Kvarn, Kolmården (arrangörer Lions) är ju sedan "länge" färdiga så där råder ingen som helst panik. Inte heller vad gäller prislistor och lite andra lappar och saker jag behöver ha med mig. Plan gällande växelkassa och annat finns också. MEN. Däremot så har jag stor panik gällande mina visitkort jag hade tänkt stoppa ner i varje påse. DET STÅR JU FÖR SJUTTON FEL UPPGIFTER PÅ KORTEN! Så klantigt av mig att inte ha kommit på det tidigare *suck*. Det saknas ett telefonnummer och är helt fel hemsides/bloggadress. Det finns ingen möjlighet att sitta och redigera korten och jag känner mig lite småirriterad just nu ja. Då jag fick ett mail i inboxen från just Vistaprint idag så kastade jag mig in och försökte fixa nytt redan i förmiddags. Dock gick det inget bra då och jag svor långa ramsor. Men nu, äntligen, har jag fått till det. Och det fick bli med expressleverans (leverans inom 3 dagar - dyyyyyrt) så nu hoppas jag verkligen att de håller utlovat leveransdatum 28/8 för då hinner jag trots allt få hem korten, om än i sista minuten. Dessutom blev det en betydligt mer upphottad version av mitt visitkort, med större text och större bild då jag denna gg utnyttjade både fram- och baksida.

Små lätta moln...

ja, ute är det gott om moln, men även inne finns ett och annat moln. Ja, jag pratar förståss om molntyget från JNYdesign. Har fortsatt mitt skapande lite i det rosa molntyget även om det tyget var i klar minoritet idag. Jag kände för en enkel kjol att matcha upp mitt senaste alster, moln t-shirten, med. Så jag drog fram mitt egenhändigt ihopknåpade klänningsmönster och tog kjoldelen, i en förkortad upplaga då, till att knåpa ihop en enkel kjol. Svart strechjersey bomull/lycra från Mjuka tyger. Bestämde mig för att komplettera den med röda sömmar. Men vad mer? Jo röd mudd upptill i midjan blev det också och så beslutade jag när projektet var så gott som färdigt att det även skulle dit en molnapplikation. Så fram med lite rosa molntyg och så klippa till en enkel men molnformad applikation. Sedan bar det av ut till tvättstugan för att fixera och stadga upp applikationen ordentligt. Använde Vliesofix för ändamålet och stadgade upp tyget med Totally stable. Det är länge sedan jag applikerade något nu och det blev väl inget mästerverk, men fullt dugligt till en enkel vardagskjol. Och dagen till ära så åkte kjol och tröja på. För om en timme bär det av mot Nyköping och sedan skall jag få uppleva mitt livs händelse (förutom barnens födelser och makens och mitt bröllop då): fallskärmshoppning! Det skall bli så himla kul och jodå, jag erkänner, nervositeten börjar så smått komma krypande nu. För att hoppa fallskärm måste man ju också upp i ett flygplan och faktiskt, mina dryga 30 år till trots, så har jag aldrig någonsin flugit heller. 2 upplevelser i 1 alltså. Nåväl, ni sitter kanske och väntar på bilder. Klart ni skall få det, ni får faktiskt t o m en livebild, med mig från topp till tå och det är en riktigt stor sensation för jag håller hellre i kameran än står framför den.